Sørøya Havfiskecruise

Sommeraktiviteter ikon

Sommeraktiviteter på Sørøya i vest finnmark

Firmaturer

Vårt konsept egner seg perfekt til all slags firmaturer, blåturer, teambuilding etc. Kan kombineres med kurs-og konferanse ombord (vi har alt av nødvendig utstyr for dette), eventuelt en fisketur, hvalsafari eller et nordlys cruise. Bare fantasien setter grenser.

Les mer & bestill i dag

Havfiske i "storfiskens rike" på Sørøya i Vest Finnmark

Fra slutten av mars til medio mai er torsken størst på Sørøya. Vi kaller dette skreisesongen. Her kan du oppleve å fange torsk på opp til eller over 30 kg! En opplevelse for livet for de som er ute etter den store fangsten. På Sørøya får man derimot stor fisk hele året. Det er ikke uten grunn at øya kalles "storfiskens rike":-)Vi tilbyr overnatting ombord i vår katamaran Havcruise eller på land i vårt koselige utleiehus "Elrfridastua". Man kan også leie vår nye 22 fots båt Elfrida for dagsturer på egen hånd.

Les mer & bestill i dag

Rype, hare og gåsejakt i særklasse på Sørøya i Vest Finnmark

En jakt for jegere uten hunder. Jegerne har sin plattform om bord. En spennende form for "øyhopping". Ved hjelp av lettbåt setter vi dere i land på forskjellige øyer med godt jaktterreng. Dette gir muligheter til på en lettvint måte å komme seg til jaktmarker som ligger godt utfor "a llfarvei". Etter en lang og opplevelsesrik dag på land serveres de lekreste retter om bord. Disse turene foregår stort sett i området rundt Sørøya men kan også tas i andre områder mot et tillegg i pris for ekstra gangtid.

Det er også mulig å leie vårt utleiehus Elfridastua og ta med seg hund. Det vil da være klare regler for hvor hunden kan oppbevares og ekstra pris for vask i ettertid. Man kan også leie vår nye 22 fots båt Elfrida og ta turene rundt øya på egenhånd.

Les mer & bestill i dag

Tur til Andotten på Sørøya i Finnmark

Sørøya ligg i Finnmark fylke i Nord-Norge og vert kalla "den grøne øya". Ho ligg lengst vest i fylket, ytterst mot Lopphavet. Sørøya er største øya i Finnmark og den fjerde største i Noreg. Øya er delt mellom kommunane Hasvik og Hammerfest.

Les mer & bestill i dag
Vinteraktiviteter ikon

Vintereventyr med båt, som fisketurer, fjord/dagsturer og nordlysturer i tromsø området

Havfiske i Nord-Norge

Fra slutten av mars til slutten av april tilbyr vi skrei fisketurer. Malangsgrunnen utfor Tromsø, og så klart Sørøya "storfiskenes rike", er regnet som et par av de beste områdene for havfiske på denne årstiden.

Les mer & bestill i dag

Firmaturer i Nord-Norge

Vårt konsept egner seg perfekt til all slags firmaturer, blåturer, teambuilding etc. Kan kombineres med kurs-og konferanse ombord (vi har alt av nødvendig utstyr for dette), eventuelt en fisketur, hvalsafari eller et nordlys cruise. Bare fantasien setter grenser.

Les mer & bestill i dag

Tromsø Dags Cruise rundt vakre Tromsøya

Dette er en to timers tur fra kl. 13:30 til kl. 15:30 som går rundt den vakre Tromsøya. Med hensyn til vær og vind kan vi legge om turen til andre steder. Denne turen er i hovedsak tenkt for å nyte de vakre vinterfargene og naturen rundt i vårt arktiske vinterlandskap. Underveis ser vi ofte niser, springere, sel, havørn og annen sjøfugl. Vi forteller ofte små historier underveis, og er åpne for spørsmål om byen og annet. Det serveres varm drikke og hjemmelagede kaker/kjek/sjokolade.Norske lokale skippere og mannskap med årelang erfaring gjør dette til en sikker, trivelig og minneverdig tur. Fra 2006 har vi tilbudt turer med vår hjemmekoselige katamaran MB Havcruise. Eierne bor selv om bord i vinterhalvåret. Små settinger med maks 12 gjester per tur gir en sosial og god stemning. 

Les mer & bestill i dag

Nordlys og Middagscruise utfor Tromsø

Vi holder oss i beskyttet farvann, og finner det beste stedet for nordlysaktivitet.Nordlys fra sjøsiden er et spesielt og særdeles vakkert syn. Lysforurensning forsvinner bokstavelig talt i det svarte havet. Vi har rundt 80 % score i løpet av en vintersesong, og da ser vi det med det blotte øyet, ikke kun gjennom kamera. Som en ekstra bonus får man med seg en fantastisk utsikt over Tromsø og omegn. Norske lokale skippere og mannskap med årelang erfaring gjør dette til en sikker, trivelig og minneverdig opplevelse. Fra 2006 har vi tilbudt turer med vår hjemmekoselige katamaran MB Havcruise. Eierne bor selv om bord i vinterhalvåret. Maks 12 gjester per tur gir en sosial og trivelig stemning.

Les mer & bestill i dag

Arktisk Natur Cruise i Tromsø

Helt siden 2006 har vi tilbudt nordlysturer og dags-/fisketurer til våre gjester. Norske lokale skippere og mannskap med årelang erfaring, gjør dette til en sikker, trivelig og minnerik tur.

Turen starter fra Tromsø sentrum og det er store muligheter for å se havørn, sel, delfiner, niser og noen ganger også spekkhuggere og annen hval på denne tiden av året. De store mengdene med hval har dessverre ikke vært å se i vårt nærområde de siste 2 årene, men kan snart være tilbake. Det er så langt registrert noen spekkhuggere i området rundt Vengsøya tidlig oktober 2019.

Les mer & bestill i dag

Fisketur fra Tromsø i blålystimen

Norske lokale skippere og mannskap med årelang erfaring gjør dette til en trygg, trivelig og minneverdig tur. Fra 2006 har vi tilbudt turer med vår solide og hjemmekoselige katamaran MB Havcruise. Båten er faktisk spesialbygget for havfisketurisme og har topp utstyr for slike aktiviteter. Det er nesten et «must» å ta seg en fisketur når man er i Tromsø. Stor torsk er vanlig å få på denne tiden av året, men vi får også ofte både steinbit, sei, hyse og kveite. Vi har til dags dato ikke gått tomhendt til kai! Som en ekstra bonus ser vi ofte både havørn og små delfiner. De vakre klare vinterfargene, som omgir oss, kan ta pusten fra enhver. Turen avsluttes med et festmåltid av egen fangst, ferskere fiskemåltid kan man ikke få. Dette er virkelig en opplevelse for livet.

Les mer & bestill i dag
Overnatting ikon

Overnatting ombord i havcruise eller i elfridastua på sørøya

Elfridastua

Kan kombineres med daglig leie av katamaran havcruise.

Hus 115 kvm2 til leie for tilreisende gjester på Sørvær. Huset er innredet med flotte retro møbler. Første etasje består av stue med salong og spisebord, koselig liten kjøkkenkrok med alt av nødvendig utstyr for selvhushold, bad med dusj og toalett. Stort inngangsparti med god plass til å henge fra seg klær og utstyr. Andre etasje består av 4 soverom, samt ett toalett med vaskeservant og speil. Stor veranda ute.

Les mer & bestill i dag

MS Havcruise

Katamaranen MS Havcruise var spesialbygget for havfisketurisme i 2001, men egner seg ellers ypperlig til alle typer aktiviteter som jaktturer, dykking, teambuilding, blåturer, kurs, konferanser, firmaturer etc. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.Katamaranen er bygget i aluminium, 14,99 m * 7 m. Den er sertifisert for 12 passasjerer og et mannskap på 4. Katamaranen er sertifisert klasse 4 og for kystfart i begrensende områder. 

Les mer & bestill i dag
Om oss ikon

Om oss og vår lille familiebedrift som er stasjonert i nord norge

Sørøya Havfiskecruise AS er et lite familie drevet firma som tilbyr fisketurer og andre naturopplevelser i Nord Norge. Vi startet opp i 2006. Havområdet rundt Sørøya er regnet som et av de rikeste havområder i Norge og resten Europa.  

Sørøya i Vest - Finnmark er Norges 4. største øy, med vill og vakker natur både til havs og til lands. Vår hovedbase fra 1. april til slutten av september er den idylliske fiskerlandsbyen Sørvær som ligger ytterst uti havgapet.

Siden vi er fullt mobile, kan vi også tilby turer andre steder både i Troms og Finnmark.

I vintersesongen fra 1. oktober til 31. mars er vi stasjonert i Tromsø. Der tilbyr vi blant annet fisketurer, fjordturer og nordlysturer.

I sommersesongen fra 1. april til 30. september drifter vi på Sørøya, som er Norges fjerde største øy – i areal, og er delt av kommunene Hasvik og Hammerfest. Det totale arealet er 811,4 km². Øyas Landskap er åpent og praktisk talt fritt for trær. Øya har et vakkert landskap med mange gode fiskevann. Sørøya kalles også "den grønne øya i nord".  Sørøya er ellers kjent for stor fisk, og flere verdensrekorder for fisk er satt her. Det er gode forbindelser til Sørøya. Vi har egen flyplass i Hasvik, og det går ferge over Sørøysundet via Øksfjord.

Gjestebok ikon

tilbakemeldinger

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

testing

September 12, 2018

Gulli Monika Pedersen

testing
Bla i gjesteboka vår

Designed by Horn Digital Media 2018